Ontmoetingen!

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

23 November 2011 | Ghana, Tamale

Gisteren eindelijk mijn gastmoeder ontmoet. Ze zette hele grote ogen op toen ze ons zag komen aanlopen. Ze begon te schreeuwen, Grandma Heleen, je bent weer terug gekomen naar Ghana,Oh,Oh,Oh,God Bless You. Ook één van haar dochters stond mij verbaasd aan te kijken. En maar roepen en zeggen dat ik ben teruggekomen en mijn naam noemen. Meteen werden de houten bankjes gehaald en we moesten gaan zitten, meteen werd haar man gebeld en ik moest via de telefoon met hem praten en aan hem laten weten hoelang we in Ghana bleven. Dit weekend moesten we een nacht bij haar komen slapen, daar konden we echt niet onderuit. Ze was helemaal verrast. Natuurlijk hebben we gevraagd hoe het met de verdere familie ging en de beleefdheden werden over en weer uitgewisseld. Wat een weerzien,en wat kun je de mensen daar ook even weer blij mee maken. Je ziet toch veel dat je ze even uit hun dagelijks sleur haalt, want het is voor hen heel bijzonder dat je de moeite neemt om naar ze toe te gaan en na lang zoeken weer hebt gevonden. Ik fietste toch ook weer zo over de voor mij bekende zandpaden, soms even twijfel want dan was ineens die ene hoop stenen weggehaald,maar dan zag ik weer een bekend hutje en dan wist ik het weer.Het leuke is wanneer ik naar een bekende terugga dan fietst Helen een eindje achter mij om weer helemaal terug te gaan in de beleving en wanneer Helen naar een voor haar bekend gastverblijf gaat dan ga ik in haar kielzog mee(op afstand) en eigenlijk gaat dat onbewust. We hebben overigens besloten om langer hier te blijven, we zijn nog lang niet klaar met onze tournee. We blijven nu tot maandag en gaan dan met de bus (12 uur, hopelijk) naar het zuiden naar een Resort aan de kust,even bijkomen van alle ontmoetingen en indrukken, want we hebben zoveel indrukken opgedaan dit keer,omdat de mensen toch heel anders op ons reageren als 3 jaar geleden. Absurt overigens jullie in de vrieskou en wij de hele dag in de hitte!!
We gaan onze spulletjes wassen dus tot zover dit verhaal.

p.s. leuk om jullie reacties te lezen hoor!!!
Ni koelia (ik ga naar huis)
Nog lange niet,nog lange niet!!
Liefs Heleen.

• 23 November 2011 - 10:53

Tiny:

Wat geweldig he om de familie zo blij te kunnen maken met een bezoekje.
    Ikkan het me van hun kant wel voorstellen. Dat mensen zo'n verre reis maken om hun weer op te zoeken! Geniet nog lekker een week daar! liefs

• 23 November 2011 - 10:58

Hans:

Hoop dat je door al die hartelijkheid
    niet bedorven wordt en onze ook
    goed bedoelde affecties ( wat koeler
    denk ik ) nog kunt waarderen.
    Ons ben nuchter
    Veel verder plezier en pas goed op
    jezelf

Hans

• 23 November 2011 - 12:58

Jaap W:

Wat staat dit verhaal weer bol van de emoties. Kan me dat goed voorstellen. Vaak hebben mensen die weinig bezitten wel een enorme warm gevoel. Als je weer terug bent moet je me maar eens vertellen over je verleden in Ghana om deze verslagen nog beter te begrijpen. Ik wens je nog een paar geweldige dagen toe en pas op jezelf. groetjes.

• 23 November 2011 - 13:46

Jan:

Hoi ma,

Als ik dit zo lees dan vermaken jullie je enorm.
    Wel gaaf dat die mensen zo enthousiast reageren. Dat zegt genoeg.
    Je komt bijna tijd tekort zo. Jullie moeten niet vergeten om ook nog even te genieten en te ontspannen in het resort!

Tot binnenkort!

Jan

• 23 November 2011 - 17:45

Siebe:

leuk om dit te lezen zo enthousiast men is en gastvrij hier kan men in nederland wat van leren? groetjes.

• 23 November 2011 - 17:54

Marja:

Hoi Heleen ,
    Wat bijzonder dat jullie zo blij onthaalt worden . Ik kan me voorstellen dat dit jullie beiden veel doet. Hier gast het vooral over kruif en van Gaal. leuk om jullie verhalen te lezen na een mistige werkdag. Groetjes Marja

• 23 November 2011 - 21:38

Annelies:

Hoi Heleen,

Wat ik ook bijzonder vind van het vriendelijke onthaal, is dat ze God erbij halen. Zo geweldig vinden ze het om jullie te zien. Dat zul je in Ned. niet zo snel mee maken. Laat het allemaal lekker over je heen komen. Het is letterlijk en fig. een warm bad! een lieve groet, Annelies.