Onze gastgezinnen

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

26 November 2011 | Ghana, Tamale

Vandaag willen we naar onze gastgezinnen (van 3 jaar geleden) Vanmorgen naar de mijne, mijn gastmoeder belde gisteren al met ons, ze heeft ons telefoonnummer, Helen heeft n.l. een Ghaneees telefoonkaart met nummer gekocht toen we hier aankwamen. Dat blijkt dus weer erg handig te zijn, net als de vorige keer vraagt iedereen je nummer en we worden nu dus weer regelmatig gebeld, gewoon om even te vragen of het nog goed met ons gaat en ook om te vragen wanneer we weer vertrekken en of we dan nog iets af kunnen spreken. We voelen ons dus heel erg welkom.Maar mijn gastmoeder belde me dus om te vertellen dat ze een jurk voor me heeft gemaakt,ze is naaister maar dat ze dan een jurk voor me gaat maken,geweldig toch? Ik ga dan ook de kinderen van het gezin weer zien, lijkt me erg leuk. Vanmiddag gaan we naar Helen haar gastgezin. Dat is echt in een hutje in de compound,Helen heeft een dvd meegenomen (van thuis) van de Lion King, tevens heeft ze voor Ajera een p.c. meegenomen om hier achter te laten maar op die p.c. wil ze de dvd laten zien. Nu moeten we geen lights off hebben anders kunnen we de p.c. niet opladen, want stroom hebben ze niet in de compound. We zullen zien!! Gisteren proberen de bus voor a.s.maandag te bespreken naar Cape Coast, maar het is de bedoeling dat we maar gewoon naar het vertrekpunt van de bus toe gaan en gaan wachten totdat de bus vol is dan vertrekt hij pas.Mmmm. dat kan een lange hele/dag worden. De busreis naar Kumasi is ongeveer 7 uur en dan overstappen naar Cape Coast nog ongeveer 6 uur we zullen zien, Nu nog 2 volle dagen hier.

I tjengmi ninti soe kwom (ik ga baden).

Groeten ook van Helen (moest ik al steeds doen) en Heleen.

• 26 November 2011 - 08:54

Tineke:

Wat zijn de mensen hartelijk . Kunnen we nog wat van leren, of zijn wij te druk.
    Wij gaan bezig met Sinterklaas, cadeautje, gedichtje enz. Kunnen jullie je dat voorstellen?

• 26 November 2011 - 09:41

Ton:

Ik vraag mij af, wanneer het bericht komt dat je zegt te blijven.
    Volgens mij heb je het zo goed naar je zin dat een wat lan ger verblijft geen straf voor je is, maar.............welke voetbalclub moet je dan steunen, Vitesse of Ghana Boys 4 ?

• 26 November 2011 - 10:03

Tiny:

Dit is dus weer een dag vol emoties!
    Super zeg dat die moeder voor jou een jurk gemaakt heeft! Je voelt je daar zo in een warm bad he? (letterlijk en figuurlijk). Een heel fijne dag en de groeten ook aan Helen. Heel fijn dat jullie het samen ook zo goed kunnen vinden. liefs

• 26 November 2011 - 10:42

Annelies:

Jullie beginnen steeds meer Afrikaans te worden, leven bij de dag! Aan de verhalen te horen zijn jullie inderdaad een super reisteam. Ik denk niet dat dit jullie laatste reis is samen. Ik hoop dat er nog veel wensen van jullie bezoek in vervulling gaan. Anders hebben jullie meteen een excuus om nog eens te gaan, toch?
    groet ook Helen van me.

• 26 November 2011 - 14:05

Tonny:

Hoi Heleen,

Het is wederom mooi om via de mail te lezen hoe het jullie daar vergaat.
    Ik kan me er alles bij voorstellen hoe jullie daar het straatbeeld anders kleuren, en samen roeien met de riemen die je hebt. Fijn dat het zo goed klikt!
    Straks lekker verkoeling aan zee, ook niet verkeerd lijkt mij.
    Groetjes ,ook aan Helen,
    Tonny.

• 27 November 2011 - 11:53

Ans Nijhuis:

Heleen bedankt voor je mooie verslagen. Ik heb ze allemaal gelezen en leefde zo met jullie mee.Succes met jullie busreis naar het zuiden en geniet daarna nog een paar dagen van de rust en natuur en een goede reis terug naar Nederland. Groeten, ook aan Helen, van Ans Nijhuis